Tejfölös brokkolifőzelék - Gyorsan elkészül, és nagyon ízletes
Valami könnyű, finom, zöldséges fogásra vágysz? Próbáld ki a fokhagymás, tejfölös brokkolifőzeléket!

Tejfölös brokkolifőzelék - Gyorsan elkészül, és nagyon ízletes
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre nem a megszokott ízek! Ez a brokkolifőzelék kellemesen krémes, selymes, a fokhagyma pedig remek ízt ad neki. Fél órán belül összedobhatod, így akár hétköznap estére is tökéletes. Kínálj hozzá feltétként fasírtot, sült virslit vagy akár csirkemellet.

Tejfölös brokkolifőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a fokhagymát, azt is süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a rózsákra szedett, alaposan megmosott brokkolit és a felkockázott krumplit. Kevergesd egy-két percig, sózd, borsozd ízlés szerint, dobj hozzá szerecsendiót, szódabikarbónát, morzsold hozzá a leveskockát, és öntsd fel egy liter vízzel.
 

Kis lángon, fedő alatt főzd a zöldségeket körülbelül 20 percig. Amikor puhák, készítsd el a habarást. A tejfölt és a lisztet dolgozd simára, majd öntsd a főzelékbe, közben folyamatosan kevergesd. Várd meg, míg összeforr, és kicsit besűrűsödik. 

Ezt is szeretjük