A hagyományos tejberizs receptje
Ne zacskóst készíts!
Ha laktató, egészséges és olcsón összehozható desszertre vágysz, akkor ez a te recepted!

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Ha vaníliaillat terjeng a levegőben, valaki a tűzhely mellett áll egy kancsó tejjel, és lelkesen locsolgat belőle a lábosba, akkor biztos lehetsz benne, hogy az a valaki tejberizst készít.
Gyümölcslekvárral, befőttel, kompóttal, szinte bármivel kiegészítheted, amit csak a kamrában találsz, egyszerűen mindennel finom.
Tejberizs
Hozzávalók:
- 20 dkg fehér rizs
- 2 dl víz
- 15 dkg kristálycukor
- 1 liter zsíros tej
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
- 1 nagy marék mazsola
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Végy elő egy szép nagy, mély lábast, öntsd bele a vizet és a rizst, és egy csipet só társaságában kezdd el - folyamatos kavargatás mellett - főzni. Miután elfőtt a víz, ragadd meg bátran a tejet, és mindig önts hozzá belőle, majd ha felitta, akkor jöhet az újabb adag, egészen addig, amíg már nem vesz fel többet.
Az a jó, ha nem veszi fel az összes tejet, és kicsit híg marad az állaga. Reszeld hozzá a citrom héját, kapard bele a vaníliát és szórd bele a mazsolát, keverd össze a cukorral, majd fedd le, tedd félre legalább egy órára, és már kész is vagy vele.
A legjobb hazai klasszikusok
Ha imádod a cukrászdák polcain sorba rendezett hagyományos desszerteket, készítsd el őket otthon!
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- dió
A tökéletes zserbó receptje

- gyors
- csokoládé
Extragyors muffin a váratlan vendégeknek

- méz
- gesztenye