Tavaszi tésztasaláta sok finom zöldséggel: az öntet is házi
A friss tavaszi zöldségek és a tészta találkozásából csak valami igazán jó dolog sülhet ki.

tavaszi-tesztasalata-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Színes, ízletes, étvágygerjesztő tavaszi tésztasalátát tehetsz az asztalra akár fél órán belül. Akkor is jó választás, ha nincs sok időd, mégis tartalmas fogásra vágysz. A zöldségek közül ezúttal a spárga és a paradicsom kap főszerepet, míg az üde öntet karakterét a fokhagyma adja. Amíg a tészta megfő, a feltét is elkészül. 

Tavaszi tésztasaláta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg tészta
  • 1 csomag spárga
  • 3 db paradicsom
  • 1 bögre borsó
  • 3 dkg vaj
  • 1 db sárgarépa
  • bors

Az öntethez

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobj hozzá sót, tedd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig al dente állagúra, azaz fogkeményre. Szűrd le, és csepegtesd le. 

A spárgát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Dobd a felolvasztott vajra, és párold puhára körülbelül 10 perc alatt. Félidőben dobd hozzá a borsót és a kis darabokra vágott sárgarépát is. Forgasd hozzá a tésztát, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot. Az öntet hozzávalóit keverd össze, és locsold meg vele a zöldséges tésztát. 
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű és jó laktató.  

Ezt is szeretjük