Tavaszi tésztasaláta sok finom zöldséggel: az öntet is házi
A friss tavaszi zöldségek és a tészta találkozásából csak valami igazán jó dolog sülhet ki.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Színes, ízletes, étvágygerjesztő tavaszi tésztasalátát tehetsz az asztalra akár fél órán belül. Akkor is jó választás, ha nincs sok időd, mégis tartalmas fogásra vágysz. A zöldségek közül ezúttal a spárga és a paradicsom kap főszerepet, míg az üde öntet karakterét a fokhagyma adja. Amíg a tészta megfő, a feltét is elkészül.
Tavaszi tésztasaláta
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg tészta
- 1 csomag spárga
- 3 db paradicsom
- 1 bögre borsó
- 3 dkg vaj
- 1 db sárgarépa
- só
- bors
Az öntethez
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobj hozzá sót, tedd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig al dente állagúra, azaz fogkeményre. Szűrd le, és csepegtesd le.
A spárgát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Dobd a felolvasztott vajra, és párold puhára körülbelül 10 perc alatt. Félidőben dobd hozzá a borsót és a kis darabokra vágott sárgarépát is. Forgasd hozzá a tésztát, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot. Az öntet hozzávalóit keverd össze, és locsold meg vele a zöldséges tésztát.
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű és jó laktató.
Még több recept