Krémes tavaszi sajtfalatok - Ott a helye a húsvéti hidegtálon

Színes, krémes, fűszeres és mutatós: a tavaszi sajtroládból mindenki szívesen falatozik.

Krémes tavaszi sajtfalatok - Ott a helye a húsvéti hidegtálon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtot is sajttal ennéd? Akkor ezt nagyon fogod szeretni! Könnyítsd meg a dolgodat vendégvárós időszakban, készítsd el ezt a sajtkémes roládot gyorsan és egyszerűen.

Az alap trappista helyett edami vagy gouda sajt is lehet. A krémes tölteléket sonkával, uborkával, bármilyen zöldfűszerrel gazdagíthatod. A nyújtás és a feltekerés sem okoz gondot. Ha lehet, pihentesd egy napig a hűtőben.

Tavaszi sajtrolád

Hozzávalók:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 főtt tojás
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paprika
  • olívabogyó
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc, pihentetés: 20 perc

Elkészítés menete

A sajtot rakd annyi forrásban lévő vízbe, amennyi éppen ellepi, majd az edényt vedd  le a tűzről, és lefedve hagyd állni 20 percig. Pihentetést követően csepegtesd le, majd nyújtsd a sajtot olajas felületen téglalap alakúra.

A töltelékhez a krémsajtot keverd össze a puha vajjal, a felkockázott, főtt tojással, az aprított lilahagymával, a petrezselyemmel, a paprikával, az olívabogyóval. Fűszerezd sóval, borssal, és jól keverd össze. Simítsd a tölteléket a kinyújtott sajtra, majd szorosan tekerd fel. Alufóliába csomagolva pihentesd legalább négy-öt órán keresztül a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.

Ezt is szeretjük