Krémes tavaszi sajtfalatok - Ott a helye a húsvéti hidegtálon
Színes, krémes, fűszeres és mutatós: a tavaszi sajtroládból mindenki szívesen falatozik.
A sajtot is sajttal ennéd? Akkor ezt nagyon fogod szeretni! Könnyítsd meg a dolgodat vendégvárós időszakban, készítsd el ezt a sajtkémes roládot gyorsan és egyszerűen.
Az alap trappista helyett edami vagy gouda sajt is lehet. A krémes tölteléket sonkával, uborkával, bármilyen zöldfűszerrel gazdagíthatod. A nyújtás és a feltekerés sem okoz gondot. Ha lehet, pihentesd egy napig a hűtőben.
Tavaszi sajtrolád
Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt
- 15 dkg krémsajt
- 5 dkg vaj
- 4 főtt tojás
- 1 lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 paprika
- olívabogyó
- só
- bors
Elkészítés ideje: 15 perc, pihentetés: 20 perc
Elkészítés menete
A sajtot rakd annyi forrásban lévő vízbe, amennyi éppen ellepi, majd az edényt vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni 20 percig. Pihentetést követően csepegtesd le, majd nyújtsd a sajtot olajas felületen téglalap alakúra.
A töltelékhez a krémsajtot keverd össze a puha vajjal, a felkockázott, főtt tojással, az aprított lilahagymával, a petrezselyemmel, a paprikával, az olívabogyóval. Fűszerezd sóval, borssal, és jól keverd össze. Simítsd a tölteléket a kinyújtott sajtra, majd szorosan tekerd fel. Alufóliába csomagolva pihentesd legalább négy-öt órán keresztül a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.