Tavaszi karalábéleves sokféle zöldséggel: könnyű, finom és nagyon sűrű
Ha kiéheztél már a zöldségre, főzz egy jó lábos tavaszi karalábélevest! Nagyon üde, hússal még laktatóbb.

karalabeleves
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tavaszi karalábéleves nagyon kiadós, tartalmas, és elég utána egy könnyed második fogás. Arra figyelj, hogy ne főzd túl a zöldségeket, akkor igazán finomak, ha roppanósak maradnak. A zamatos, fűszeres leveshez tálaláskor tejfölt is kínálhatsz.

Tavaszi karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg csirkemell
  • 15 dkg tészta
  • 1 db karalábé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle répát, a krumplit és a karalábét pucold meg, majd darabold körülbelül azonos nagyságú kockákra. A húst mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olajat, és dinszteld meg rajta az aprított vöröshagymát. Amikor üveges lesz, tedd hozzá a csirkemellet, és pirítsd meg.
Tedd hozzá az aprított zöldségeket, kevergesd pár percig, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Szórd meg sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, rakd hozzá a fokhagymát, és lassú tűzön főzd addig, amíg minden megpuhul. Ez körülbelül 20-30 perc. Közben a tésztát kifőzheted külön vízben vagy akár a levesben  is. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Ha szeretsz különlegességeket, újdonságokat kitalálni, a lasagnelevest feltétlenül próbáld ki!

Ezt is szeretjük