A tökéletes tartármártás receptje: mindig ezekkel az arányokkal készítjük

A halakat és a sülteket mindig feldobja a jól elkészített tartármártás. Ráadásul percek alatt összedobod.

tartarmartas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tartármártás az ünnepi lakomákról sem hiányozhat, hisz annyi ételhez illik. A tejföl zsírtartalma jelentősen befolyálja a szósz állagát. Ha 20% felettivel készíted, akkor krémesebb lesz a végeredmény. Bátran próbálkozz vele, hisz egyáltalán nem bonyolult, és akár előre is összeállíthatod. 

tartarmartas-recept
Fotó: Louno_M

Tartármártás receptje

Hozzávalók

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 csipet
  • 1 késhegynyi bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt öntsd egy tálba, rakd hozzá a majonézt, a mustárt, és habverővel dolgozd össze. Ízesítsd cukorral, sóval, borssal, és öntsd hozzá a citromlevet. Jó alaposan keverd össze. Közben folyamatosan kóstolgasd, hogy nem kell-e még hozzá ízesítő. Ha szeretnéd, szórhatsz még hozzá aprított zöldfűszereket, így például petrezselymet vagy akár metélőhagymát. Kínálhatod azonnal, de jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben, hogy jobban összeérjenek az ízek.  

Tartármártás a rántott sajthoz és húsokhoz is jár. Ha igazán különleges panírral kínálnád vendégeidet, válaszd a diós bundát. A hétköznapi fogásokat is ünnepivé teszi. 

Ezt is szeretjük