Cipóban tálalt tárkonyos pulykaraguleves: sok zöldséggel az igazi
Tálald a sűrű, gazdag tárkonyos pulykaragulevest cipóban! Kevesebbet kell mosogatnod, és laktatóbb is lesz az ízletes fogás.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A sok zöldséggel gazdagított pulykaraguleves olyan tartalmas, hogy szinte önálló ételként is megállja a helyét. Hideg napokon jól átmelegít, és sokkal gyorsabban elkészül, mint a húsleves. Cipóban tálalva pedig igazán különleges.
Tárkonyos pulykaraguleves cipóban
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 20 dkg gomba
- 20 dkg borsó
- 4 db cipó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 teáskanál tárkony
- 3 evőkanál olaj
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 db citrom
- 0.5 db zeller
- só
- bors
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat és a zellert vágd fel tetszés szerint, a gombát pucold meg. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek, és ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá a fokhagymát. Szórd meg tárkonnyal, öntsd fel másfél liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, és főzd 30-40 percig.
A vége felé szórd hozzá a borsót. Amikor minden megpuhul, keverd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, önts hozzá kevés főzőlét, majd csorgasd a forrásban lévő levesbe. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard hozzá. A cipó tetejét vágd le, a közepét vájd ki, és szedj bele a levesből.
A húsgombócos csorba levesbe is kerülhet tárkony, jó laktató és nagyon finom.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept