Cipóban tálalt tárkonyos pulykaraguleves: sok zöldséggel az igazi
Tálald a sűrű, gazdag tárkonyos pulykaragulevest cipóban! Kevesebbet kell mosogatnod, és laktatóbb is lesz az ízletes fogás.

- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A sok zöldséggel gazdagított pulykaraguleves olyan tartalmas, hogy szinte önálló ételként is megállja a helyét. Hideg napokon jól átmelegít, és sokkal gyorsabban elkészül, mint a húsleves. Cipóban tálalva pedig igazán különleges.
Tárkonyos pulykaraguleves cipóban
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell
- 20 dkg gomba
- 20 dkg borsó
- 4 db cipó
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 teáskanál tárkony
- 3 evőkanál olaj
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 db citrom
- 0.5 db zeller
- só
- bors
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat és a zellert vágd fel tetszés szerint, a gombát pucold meg. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek, és ízlés szerint sózd, borsozd, tedd hozzá a fokhagymát. Szórd meg tárkonnyal, öntsd fel másfél liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, és főzd 30-40 percig.
A vége felé szórd hozzá a borsót. Amikor minden megpuhul, keverd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, önts hozzá kevés főzőlét, majd csorgasd a forrásban lévő levesbe. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard hozzá. A cipó tetejét vágd le, a közepét vájd ki, és szedj bele a levesből.
A húsgombócos csorba levesbe is kerülhet tárkony, jó laktató és nagyon finom.
Még több recept