Tárkonyos, gombás krumplileves: egyszerre laktat és átmelegít
Ebből a tárkonnyal megbolondított, gombás krumplilevesből senkinek nem hiányzik a hús.


- A hobo stílusú táska, ami a ’60-as évek óta divatos: Jackie Kennedy neve garancia a sikerre »
- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
A krumplileves munka után is könnyen összedobható, a különleges ízű és illatú tárkonnyal ízesítve pedig még izgalmasabb. Mivel tartalmas, nem nagyon kell utána második fogás. A tárkonyt Erdélyben gyakran használják, élettani hatása miatt érdemes is minél többféle ételbe belecsempészni. A habarás kevésbé lesz csomós, ha a tejfölhöz és a liszthez adsz a főzőléből is.
Tárkonyos, gombás krumplileves
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg gomba
- 1 kis doboz tejföl
- 1 teáskanál citromlé
- 1 db leveskocka
- 2 db babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- tárkony
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit és a répát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit és a répát, azokkal is süsd egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Amikor felforr, rakd bele a paradicsomot, a paprikát, a babérlevelet, a tárkonyt, néhány csepp citromlevet és a leveskockát.
Főzd körülbelül 20 percig, amikor a krumpli már majdnem teljesen puha, tedd hozzá a megpucolt gombát. Főzd 10 percig, majd a tejfölt keverd össze a liszttel, adj hozzá a főzőléből is, és csorgasd a levesbe. Forrald össze pár perc alatt, és még forrón tálald!
Ha kedveled a savanyú ízeket, biztos, hogy az ízletes savanyúkáposzta-leves is hamar a kedvenceddé válik.
Még több recept