Tárkonyos, gombás krumplileves: egyszerre laktat és átmelegít
Ebből a tárkonnyal megbolondított, gombás krumplilevesből senkinek nem hiányzik a hús.

tarkonyos-krumplileves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplileves munka után is könnyen összedobható, a különleges ízű és illatú tárkonnyal ízesítve pedig még izgalmasabb. Mivel tartalmas, nem nagyon kell utána második fogás. A tárkonyt Erdélyben gyakran használják, élettani hatása miatt érdemes is minél többféle ételbe belecsempészni. A habarás kevésbé lesz csomós, ha a tejfölhöz és a liszthez adsz a főzőléből is. 

 

Tárkonyos, gombás krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 db leveskocka
  • 2 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a répát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit és a répát, azokkal is süsd egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Amikor felforr, rakd bele a paradicsomot, a paprikát, a babérlevelet, a tárkonyt, néhány csepp citromlevet és a leveskockát.

Főzd körülbelül 20 percig, amikor a krumpli már majdnem teljesen puha, tedd hozzá a megpucolt gombát. Főzd 10 percig, majd a tejfölt keverd össze a liszttel, adj hozzá a főzőléből is, és csorgasd a levesbe. Forrald össze pár perc alatt, és még forrón tálald! 
Ha kedveled a savanyú ízeket, biztos, hogy az ízletes savanyúkáposzta-leves is hamar a kedvenceddé válik.

Ezt is szeretjük