Így főzhetsz tökéletes tarhonyát: szaftos fogások mellé a legfinomabb

Igazi, nosztalgikus hangulatú köret a tarhonya, és nagyon jól megy szaftos húsok mellé.

Tarhonya készítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tarhonya készítése nem egy ördöngösség, de aki nem gyakorlott a konyhában, nem biztos, hogy tisztában van a folyamatával. A tarhonyának igazából nem főni kell, hanem gőzben duzzadni, a legjobb eredmény érdekében pedig legjobb, ha először lepirítod.

Tarhonya készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre forró víz
  • 1 bögre tarhonya
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban hevíts olajat, és ha már forró, öntsd hozzá a tarhonyát. Közepes lángon kevergesd addig, amíg megbarnul. Vigyázz, ne hagyd magára, mert nagyon könnyen megég. Amikor már szép színt kapott, öntsd fel két bögre forró vízzel, és sózd meg. Forralj rajta egyet, majd azonnal zárd el alatta a lángot, és várd meg, amíg fedő alatt, a saját gőzében puhul meg. Akkor jó, amikor az összes folyadékot magába szívta.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük