Így főzhetsz tökéletes tarhonyát: szaftos fogások mellé a legfinomabb
Igazi, nosztalgikus hangulatú köret a tarhonya, és nagyon jól megy szaftos húsok mellé.

tarhonya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarhonya készítése nem egy ördöngösség, de aki nem gyakorlott a konyhában, nem biztos, hogy tisztában van a folyamatával. A tarhonyának igazából nem főni kell, hanem gőzben duzzadni, a legjobb eredmény érdekében pedig legjobb, ha először lepirítod.

Tarhonya készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre forró víz
  • 1 bögre tarhonya
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban hevíts olajat, és ha már forró, öntsd hozzá a tarhonyát. Közepes lángon kevergesd addig, amíg megbarnul. Vigyázz, ne hagyd magára, mert nagyon könnyen megég. Amikor már szép színt kapott, öntsd fel két bögre forró vízzel, és sózd meg. Forralj rajta egyet, majd azonnal zárd el alatta a lángot, és várd meg, amíg fedő alatt, a saját gőzében puhul meg. Akkor jó, amikor az összes folyadékot magába szívta.

Ezt is szeretjük