Tandoori pácban érlelt isteni csirkecombok: a fűszeres, omlós hús egyenesen a sütőből

A pikáns, sok-sok fűszerrel készült tandoori pácot otthon is könnyen összeállíthatod. Csirkecombbal együtt fenséges.

Tandoori csirkecombok receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az indiai konyha szerelmesei biztos, hogy találkoztak már a tandoori pácban érlelt húsokkal. Az enyhén csípős, gyömbéres, kurkumás ízkavalkád úgy érvényesül a legjobban, ha a csirkét sütés előtt legalább egy éjszakát benne érleled.

Tandoori csirkecombok receptje

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. A natúr joghurtba nyomd bele a fokhagymát, reszeld hozzá a gyömbért, fűszerezd köménnyel, kurkumával és Cayenne-borssal, végül keverd bele az olívaolajat és a paprikakrémet. Forgasd meg a pácban a csirkecombokat, és befedve tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap helyezd el a combokat egymás mellett tűzálló tálban, fedd le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a csirke ropogósra pirulhasson.

Igazán jól megy hozzá a házi készítésű naan, vagyis az indiai lepénykenyér.

Ezt is szeretjük