Puhára sült szűzérmék vajas borsmártásban: színes fűszerrel a legfinomabb

A vajas borsmártásban sült szűzérmék omlósak, puhák, és egészen különlegesek.

Szűzérmék borsmártásban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a különleges és finom fogásokat, készíts vajas-tejszínes borsmártással leöntött szűzérméket! A szűzpecsenye a sertés egyik legértékesebb része, és nagyon hamar megpuhul. A mártáshoz színes borsokat használj, úgy lesz a legintenzívebb az íze.

Szűzérmék borsmártásban

Hozzávalók 4 személyre

A szűzérmékhez

  • 1 kg sertésszűzpecsenye
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

A borsmártáshoz

  • 2.5 dl tejszín
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1.3 dl alaplé
  • 1 evőkanál egész tarkabors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Worchestershire-szósz
  • 1 ág kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd korongokra, és mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olívaolajjal, és oldalanként két perc alatt nagy lángon piríts kérget a húsra. Az így elősütött szeleteket pakold egy tepsibe, takard le alufóliával, és 160 fokos sütőben tizenöt perc alatt süsd őket puhára.

Amíg a hús sül, állítsd össze a mártást. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és ha már megpuhult, dobd hozzá a felaprított fokhagymát is. A borsszemeket egy mozsárban törd durvára, adj egy evőkanállal belőle a hagymához, és pirítsd le. Öntsd fel Worchestershire-szósszal, az alaplével, dobd hozzá a kakukkfűágat, keverd össze, majd add hozzá a tejszínt is, ízlés szerint sózd meg, kanalazd bele a megmaradt borsot, és gyöngyöztesd kis lángon tíz percig, amíg besűrűsödik. Tálaláskor a mártást kanalazd a szűzérmékre.

A mézes-mustáros pácban sült szűzpecsenye, amilyen fenséges fogás, olyan egyszerűen készül el.

Mézes-mustáros pácban sült szűzpecsenye: a fejedelmi étel egyszerűen készül

A még intenzívebb zamat kedvéért érdemes sütés előtt egy éjszakát pácban pihentetni a húst, így lesz bőven ideje magába szívni a fűszereket.

Elolvasom

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük