Szórós almás pite: ennél nincs egyszerűbb sütemény

Kétbalkéz jellemez a konyhában? Akkor próbálkozz ezzel a pofonegyszerű, isteni süteménnyel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztos, hogy a legegyszerűbb sütemények versenyében ez az almás pite dobogós helyen áll. A szakértőnk, Ganter Klára által kitalált finomság senkinek nem okozhat nehézséget.

Készítheted akár egy személyre, kis felfújtas tálkában is, de nagyobb adagot is megsüthetsz belőle. Ha így döntesz, akkor a hozzávalókból számolj háromszoros mennyiséget.

Mogyoróvajas almás pite

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál darabos mogyoróvaj
  • cukor
  • liszt
  • csipet fahéj

A megolvasztott vaj felével kenj ki egy felfújtformát. Az almát hámozd meg, szeleteld fel, és tedd az aljára. A maradék vajjal locsold meg, szórj rá ízlés szerint cukrot és fahéjat. A lisztet morzsold össze a mogyoróvajjal úgy, hogy ne álljon össze. Szórd rá az almára, és süsd addig, míg a morzsa ropogóssá nem válik.

Ha túl egzotikusnak ítéled a mogyoróvajas változatot, akkor helyette használhatsz vajat is, úgy is nagyon finom. Alma helyett pedig választhatsz más gyümölcsöt.

Szereted az almás sütit?

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük