Szórós almás pite: ennél nincs egyszerűbb sütemény
Kétbalkéz jellemez a konyhában? Akkor próbálkozz ezzel a pofonegyszerű, isteni süteménnyel.
Biztos, hogy a legegyszerűbb sütemények versenyében ez az almás pite dobogós helyen áll. A szakértőnk, Ganter Klára által kitalált finomság senkinek nem okozhat nehézséget.
Készítheted akár egy személyre, kis felfújtas tálkában is, de nagyobb adagot is megsüthetsz belőle. Ha így döntesz, akkor a hozzávalókból számolj háromszoros mennyiséget.
Mogyoróvajas almás pite
Hozzávalók:
- 2 alma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál darabos mogyoróvaj
- cukor
- liszt
- csipet fahéj
A megolvasztott vaj felével kenj ki egy felfújtformát. Az almát hámozd meg, szeleteld fel, és tedd az aljára. A maradék vajjal locsold meg, szórj rá ízlés szerint cukrot és fahéjat. A lisztet morzsold össze a mogyoróvajjal úgy, hogy ne álljon össze. Szórd rá az almára, és süsd addig, míg a morzsa ropogóssá nem válik.
Ha túl egzotikusnak ítéled a mogyoróvajas változatot, akkor helyette használhatsz vajat is, úgy is nagyon finom. Alma helyett pedig választhatsz más gyümölcsöt.
Szereted az almás sütit?
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- édességek
Receptek képpel! A legfinomabb magyar édességek
- mandula
- piskóta
Habkönnyű mandulás piskóta
- muffin
- édességek