Légiesen könnyű szőlős piskóta

Ha ezt betartod, nem esik össze a tészta

Miért ne tennél idénygyümölcsöt a megunhatatlan sütibe? A szőlős piskóta most telitalát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Attól, hogy valami egyszerű, még lehet nagyszerű. Erre mindig remek bizonyíték a piskóta. Ahhoz, hogy a tésztája puha, laza legyen, és szép nagyra feljöjjön, egy-két dologra oda kell figyelni. Ha még nem próbáltad, feltétlenül kóstold meg szőlővel is.

15781393 ea70a30a69c7666abf0b9817fd44d75b wm

Szőlős piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 bögre szőlő
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd jól össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a tojássárgás elegyet. Végül fokozatosan, laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Arra ügyelj, hogy ne törd össze a tésztát, mert akkor nem jön fel szép nagyra.

Egyengesd sütőpapírral bélelt vagy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és szórd meg szőlővel. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 20-25 percig. Fontos, hogy 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeeshet a piskóta. Ha szép aranybarna, és elválik a tepsi falától, biztos, hogy elkészült. 

15781407 1a64b440c8955c97302b2cd04df74c00 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük