Légiesen könnyű szőlős piskóta
Miért ne tennél idénygyümölcsöt a megunhatatlan sütibe? A szőlős piskóta most telitalát!
Attól, hogy valami egyszerű, még lehet nagyszerű. Erre mindig remek bizonyíték a piskóta. Ahhoz, hogy a tésztája puha, laza legyen, és szép nagyra feljöjjön, egy-két dologra oda kell figyelni. Ha még nem próbáltad, feltétlenül kóstold meg szőlővel is.
Szőlős piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 1 bögre szőlő
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd jól össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a tojássárgás elegyet. Végül fokozatosan, laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Arra ügyelj, hogy ne törd össze a tésztát, mert akkor nem jön fel szép nagyra.
Egyengesd sütőpapírral bélelt vagy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és szórd meg szőlővel. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 20-25 percig. Fontos, hogy 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeeshet a piskóta. Ha szép aranybarna, és elválik a tepsi falától, biztos, hogy elkészült.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept