Zamatos, sűrű szőlőlekvár: keresztanyám régi sikerreceptje
A szőlőből ugyanúgy készíthetsz lekvárt, mint bármely más gyümölcsből, a végeredmény fantasztikus lesz.

Zamatos, sűrű szőlőlekvár: keresztanyám régi sikerreceptje
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Szuper trükkök, amiket ismerned kell, ha fested a körmöd: leegyszerűsítik a dolgod »

Különleges úti célok Magyarországon nászutazóknak: ha hazai tájakon kezdenétek a közös életet »

Diana hercegné klasszikus sminkje ma is divatos: leheletfinom és nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd élvezni a szőlő csodás ízét télen is, akkor most fogj hozzá a lekvárkészítéshez. Erdélyben rendkívül népszerű, ha megkóstolod, te is évről évre több üveggel teszel el. A lekvárt egyszerre több fajtából is főzheted, az illata kellemes, az íze pompás lesz. Ha a szőlő édes, kevesebb cukor is elég bele.

Szőlőlekvár recept

Hozzávalók:

  • 2 kg szőlő
  • 60 dkg cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőt szemezd le, az egészségtelen, nagyon puha szemeket dobd ki, a többit mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, és reszeld rá a citrom héját. Kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül egy órán át. Közben szedegesd le róla a habot, és többször kevergesd meg.
 

Amikor már elég sűrű, és nem habos, szitán passzírozd át, hogy a szőlő héja és a magok ne kerüljenek a lekvárba. Forrald fel újra a masszát, és hagyd rotyogni pár percig. Töltsd a kész lekvárt alaposan kimosott, sterilizált, felforrósított  üvegekbe. Zárd le légmentesen, és állítsd fejre öt percre. Tedd plédek, paplanok közé két-három napra, majd száraz, hűvös helyen tárold.

Ezt is szeretjük