Zamatos, sűrű szőlőlekvár: keresztanyám régi sikerreceptje
A szőlőből ugyanúgy készíthetsz lekvárt, mint bármely más gyümölcsből, a végeredmény fantasztikus lesz.

Zamatos, sűrű szőlőlekvár: keresztanyám régi sikerreceptje
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

5 lépés, amely segít, hogy az arcbőr nyáron is matt maradjon: megszűnik a fénylő hatás, és növelhető a smink tartóssága »

Mattítja a zsíros bőrt, lassítja a bőröregedést: a bambuszpor sokféleképpen használható »

Beatrice hercegnő stílusérzéke lassan Katalinéval vetekszik: nőies szettjei figyelemre méltóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd élvezni a szőlő csodás ízét télen is, akkor most fogj hozzá a lekvárkészítéshez. Erdélyben rendkívül népszerű, ha megkóstolod, te is évről évre több üveggel teszel el. A lekvárt egyszerre több fajtából is főzheted, az illata kellemes, az íze pompás lesz. Ha a szőlő édes, kevesebb cukor is elég bele.

Szőlőlekvár recept

Hozzávalók:

  • 2 kg szőlő
  • 60 dkg cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szőlőt szemezd le, az egészségtelen, nagyon puha szemeket dobd ki, a többit mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, és reszeld rá a citrom héját. Kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül egy órán át. Közben szedegesd le róla a habot, és többször kevergesd meg.
 

Amikor már elég sűrű, és nem habos, szitán passzírozd át, hogy a szőlő héja és a magok ne kerüljenek a lekvárba. Forrald fel újra a masszát, és hagyd rotyogni pár percig. Töltsd a kész lekvárt alaposan kimosott, sterilizált, felforrósított  üvegekbe. Zárd le légmentesen, és állítsd fejre öt percre. Tedd plédek, paplanok közé két-három napra, majd száraz, hűvös helyen tárold.

Ezt is szeretjük