Fantasztikus szódabikarbónás házi kenyér
A szódabikarbónás kenyérrel tényleg nem kell sokat szórakozni.
Ha még soha nem volt bátorságod hozzáfogni a kenyérsütéshez, kezdd ezzel a szódabikarbónás kenyérrel. Ez egy igazi ír specialitás, melyet sajttal, magvakkal még tovább turbózhatsz. Ha nincs íród, helyettesítsd két deci joghurttal és egy deci vízzel.
Szódabikarbónás kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg liszt
- 1 bögre író
- 1/2 bögre vaj
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
Szitáld egy nagy tálba a lisztet, add hozzá a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a vajat. Dolgozz hozzá egy bögre írót és a tojást. Rakd a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyúrd össze egy kicsit. Semmiképpen se dagaszd. Ha a tészta lágy, de összeáll, és könnyen formázható, készíts belőle egy cipót. Ha ragacsos, adj még hozzá lisztet.
Rakd a kenyeret enyhén kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére szórj lisztet, majd keresztben vágd be. Így sütés közben a gázok könnyebben tudnak szabadulni. Tedd előmelegített sütőbe, és körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Akkor biztosan készen van, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatod. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció