Kiadós szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával: így készül a híres jota

A sűrű szlovén bableves, vagyis a jota kolbásszal, krumplival és savanyú káposztával együtt fő.

Szlovén bableves (jota)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szlovén bableves, vagyis a jota igazi kiadós fogás, ami után másodikra már nem is lesz szükség. A bab, a kolbász, a krumpli és a savanyú káposzta mennyei egyveleget alkotnak együtt. Tálald ropogós, friss kenyérrel.

Szlovén bableves (jota)

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 4 közepes krumpli
  • 4 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő. A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A kolbászt tíz percre áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, és vágd karikákra. A káposztát csepegtesd le, ha túl savanyúnak érzed, mosd át.

A hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is, és így pirítsd egy-két percig. Ezután húzd le a tűzről. Keverd a hagymás alaphoz a pirospaprikát, az őrölt köményt és a borsot, majd forgasd bele a krumplit is. A babkonzervet levével együtt öntsd a krumplihoz. Add hozzá a káposztát is, öntsd fel vízzel, sózd meg, tedd bele a babérleveleket, és forrástól számítva fél óra alatt kis lángon főzd össze az egészet. Félidőben jöhet bele a kolbász is. A sózással vigyázz, folyamatosan kóstolgasd, mert a kolbász is sós. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálald friss kenyérrel.

A tartalmas levesek szerelmeseinek a sűrű, amerikai kukoricaleves is ízleni fog.

Így készül az amerikai kukoricaleves: sok zöldség kerül bele

Az amerikai kukoricalevesbe sok kukorica és jalapeño paprika kerül, a krumplinak és kesudiónak köszönhetően pedig annyira sűrű, mint egy krémleves.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük