Gyönyörű, szivárványos palacsintatorta: a krém is csodás
A szivárványos palacsintatorta nemcsak látványos, de elképesztően finom is.
Kreativitással ünnepivé varázsolhatod a legegyszerűbb palacsintát is. Csak kicsivel macerásabb, mint a hagyományos édesség, ám az élmény kárpótol a plusz munkáért. A szivárványos palacsintatorta általában négy-öt színű lapból áll, de a bátrabbak nyolc különböző réteget is készítenek. Szuper ötlet születésnapra, gyerekzsúrra is. A tejszínes krém pofonegyszerű, mégis csábító.
Szivárványos palacsintatorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 0.5 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- ételfestékek
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Krémhez
- 5 dl tejszínhab
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és add hozzá a sót. Több részletben mehet hozzá a szóda vagy a szénsavas ásványvíz, végül az olajat is öntsd hozzá. Dolgozd a masszát csomómentesre. Oszd annyi részre, ahány színű palacsintát szeretnél sütni, és tedd hozzá az ételszínezékeket.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon. A töltelékhez a tejszínhabot verd kemény habbá a cukorral és a vaníliával. Kend meg vele a palacsintákat, és pakold a tésztákat egymásra. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Lekvárral, fagyival kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció