Gyönyörű, szivárványos palacsintatorta: a krém is csodás

A szivárványos palacsintatorta nemcsak látványos, de elképesztően finom is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kreativitással ünnepivé varázsolhatod a legegyszerűbb palacsintát is. Csak kicsivel macerásabb, mint a hagyományos édesség, ám az élmény kárpótol a plusz munkáért. A szivárványos palacsintatorta általában négy-öt színű lapból áll, de a bátrabbak nyolc különböző réteget is készítenek. Szuper ötlet születésnapra, gyerekzsúrra is. A tejszínes krém pofonegyszerű, mégis csábító.

szivarvanyos-palacsintatorta

Szivárványos palacsintatorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 0.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ételfestékek
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 5 dl tejszínhab
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és add hozzá a sót. Több részletben mehet hozzá a szóda vagy a szénsavas ásványvíz, végül az olajat is öntsd hozzá. Dolgozd a masszát csomómentesre. Oszd annyi részre, ahány színű palacsintát szeretnél sütni, és tedd hozzá az ételszínezékeket.
 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd süsd ki a palacsintákat a hagyományos módon. A töltelékhez a tejszínhabot verd kemény habbá a cukorral és a vaníliával. Kend meg vele a palacsintákat, és pakold a tésztákat egymásra. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Lekvárral, fagyival kínáld.

szivarvanyos-palacsinta

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük