5 perces, színes zöldséglepény: önmagában és köretként is megállja a helyét

Ha csak egy tökéletes, húsmentes fogást keresel a hétvégére, ez legyen az. Gyors, finom és laktató!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséges lepény hétvégére, de akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás, ha éppen nem kívánod a húst. Hagyományos krumpli helyett kipróbálhatod édesburgonyával, sőt, további zöldségekkel is gazdagíthatod. Vagy dobd fel fűszeres, tejfölös mártogatóssal!

szines zoldseglepeny

Színes zöldséglepény

Hozzávalók

  • 35 dkg krumpli
  • 35 dkg sárgarépa
  • 35 dkg cukkini héjastól
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a répát pucold meg, és a cukkinivel együtt reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a kétféle lisztet, a tojást, és ízesítsd a fűszerekkel. Keverd össze jó alaposan.

Serpenyőben forrósíts ujjnyi olajat, majd evőkanállal adagold bele a masszát. Mindkét oldalát süsd két-három percig. Amikor már szép piros, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Önmagában is isteni, de tálaláskor akár sajtot is reszelhetsz a tetejére.

Képek: Getty Images.

szines zoldseglepeny

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük