Isteni szilvás, morzsás pite: roppanós tészta és lágy gyümölcstöltelék
A morzsás pite teteje roppanós, a közepe pedig lágy gyümölcstölteléket rejt. Szilvával készítve is isteni.

A morzsasüti lényege, hogy az ujjaiddal a gyümölcstöltelék tetejére morzsolod a tésztát, amely így egészen különleges állagú lesz. Szilvával készítve is nagyon finom, főleg, ha a gyümölcsöt előzőleg fahéjas cukorba forgatod, és úgy hagyod állni egy kis ideig.
Szilvás morzsasüti receptje
Hozzávalók
Az aljához
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A gyümölcstöltelékhez
- 60 dkg szilva
- 8 evőkanál cukor
- fahéj ízlés szerint
A morzsához
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A szilvát magozd ki, negyedeld el, forgasd meg fahéjas cukorban, és tedd félre, amíg a tészta elkészül.
A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze. Egy másik tálban keverd habosra a cukrot a margarinnal és a tojással, majd szitáld hozzá a lisztkeveréket. Fakanállal dolgozd össze egyenletesen, és terítsd el sütőpapírral kibélelt tortaformában.
A sütemény tetejére való lisztet, margarint és a kétféle cukrot az ujjaiddal morzsold össze. A szilvatölteléket oszd el a tortaformába lapított tésztán, morzsold rá a tetejére valót, és told a sütőbe addig, amíg a teteje szépen megpirul.
Hasonló süteményt készíthetsz mogyorókrém és körte hozzáadásával is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció