Isteni szilvás, morzsás pite: roppanós tészta és lágy gyümölcstöltelék
A morzsás pite teteje roppanós, a közepe pedig lágy gyümölcstölteléket rejt. Szilvával készítve is isteni.

szilvas morzsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A morzsasüti lényege, hogy az ujjaiddal a gyümölcstöltelék tetejére morzsolod a tésztát, amely így egészen különleges állagú lesz. Szilvával készítve is nagyon finom, főleg, ha a gyümölcsöt előzőleg fahéjas cukorba forgatod, és úgy hagyod állni egy kis ideig.

Szilvás morzsasüti receptje

Hozzávalók:

Az aljához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A gyümölcstöltelékhez

  • 60 dkg szilva
  • 8 evőkanál cukor
  • fahéj ízlés szerint

A morzsához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A szilvát magozd ki, negyedeld el, forgasd meg fahéjas cukorban, és tedd félre, amíg a tészta elkészül.

A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a sót egy tálban keverd össze. Egy másik tálban keverd habosra a cukrot a margarinnal és a tojással, majd szitáld hozzá a lisztkeveréket. Fakanállal dolgozd össze egyenletesen, és terítsd el sütőpapírral kibélelt tortaformában.

A sütemény tetejére való lisztet, margarint és a kétféle cukrot az ujjaiddal morzsold össze. A szilvatölteléket oszd el a tortaformába lapított tésztán, morzsold rá a tetejére valót, és told a sütőbe addig, amíg a teteje szépen megpirul.

Hasonló süteményt készíthetsz mogyorókrém és körte hozzáadásával is.

Ezt is szeretjük