Fahéjas szilvás gombóc egyszerűen: ez bizony, nem krumplis tésztából készül
A szilvaszezon kedvence lehet ez a hamis, krumpli nélküli gombóc.

Fahéjas szilvás gombóc egyszerűen: ez bizony, nem krumplis tésztából készül
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy kicsit másra vágysz, mint a hagyományos szilvás gombóc, akkor ezt készítsd el. Legalább olyan finom, mint a krumplis tésztás változat, de sokkal gyorsabban végzel vele. Nem kell gyúrni, és puhább is lesz. Egyszerre készíthetsz nagyobb adagot is, mert a fagyasztóban sokáig eláll. 

Szilvás gombóc krumpli nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 10 db szilva
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • fahéj

Forgatáshoz

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát magozd ki, és szórd meg a fahéjjal. Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zsemlemorzsát, és kevergetve pirítsd meg. 
A tésztához a vizet öntsd egy fazékba, add hozzá a sót, a cukrot, az olajat, és forrald fel. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és addig keverd fakanállal, amíg a massza elválik az edény oldalától. Ekkor húzd le a tűzről, majd, amikor langyosra hűl, egyesével dolgozd bele a tojásokat. 
 

A tésztát nyújtsd ki, és vágd 10-12 egyforma nagyságú négyzetre. Mindegyikbe rakj szilvát, formázz gombócokat, és pakold forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, hagyd még három-négy percig forrni. Szűrőkanál segítségével szedd ki, és forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Ezt is szeretjük