Fahéjas szilvás gombóc egyszerűen: ez bizony, nem krumplis tésztából készül
A szilvaszezon kedvence lehet ez a hamis, krumpli nélküli gombóc.

Fahéjas szilvás gombóc egyszerűen: ez bizony, nem krumplis tésztából készül
Ez is érdekelhet

Ezt tedd az iskolatáskába, hogy egészségesen és táplálóan induljon a szeptember (x)

Így őrizhetjük meg a nyugalmunkat az iskolakezdés idején is (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Nehezen indul be a fogyás? Tedd helyre az emésztésed ezzel a jógagyakorlattal »

A leghülyébb körömminták nyertesei: sok munka van bennük, mégsem szépek »

Gyönyörű esküvői meghívó filléres tortaalátétből: nem lehet elrontani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy kicsit másra vágysz, mint a hagyományos szilvás gombóc, akkor ezt készítsd el. Legalább olyan finom, mint a krumplis tésztás változat, de sokkal gyorsabban végzel vele. Nem kell gyúrni, és puhább is lesz. Egyszerre készíthetsz nagyobb adagot is, mert a fagyasztóban sokáig eláll. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 10 db szilva
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • fahéj

Forgatáshoz

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát magozd ki, és szórd meg a fahéjjal. Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zsemlemorzsát, és kevergetve pirítsd meg. 
A tésztához a vizet öntsd egy fazékba, add hozzá a sót, a cukrot, az olajat, és forrald fel. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és addig keverd fakanállal, amíg a massza elválik az edény oldalától. Ekkor húzd le a tűzről, majd, amikor langyosra hűl, egyesével dolgozd bele a tojásokat. 
 

A tésztát nyújtsd ki, és vágd 10-12 egyforma nagyságú négyzetre. Mindegyikbe rakj szilvát, formázz gombócokat, és pakold forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, hagyd még három-négy percig forrni. Szűrőkanál segítségével szedd ki, és forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Ezt is szeretjük