Abbahagyhatatlan szilvás-diós süti: csak keverd össze a hozzávalókat
A szilvás-diós kevert sütinél nincs egyszerűbb édesség: csak vegyítsd el a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütőbe.

Itt a szilva szezonja, készíts belőle egyszerű, de nagyszerű kevert süteményt! Ha durvára vágott dióval dobod fel, még finomabb lesz. A tésztát kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel bolondíthatod, így egy ellenállhatatlan késő nyári - kora őszi édességet kapsz.
Szilvás-diós kevert süti receptje
Hozzávalók
- 40 dkg szilva
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 5 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A szilvát mosd meg, magozd ki, és vágd nagyobb darabokra. A diót aprítsd fel.
A puha vajat keverd habosra a cukorral. Üsd hozzá a tojásokat, szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, majd add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a durvára tört diót. Robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát, végül pottyantsd bele a szilvát is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, és told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Porcukorral meghintve tálalhatod.
Dió felhasználásával akár házi készítésű kenyeret is süthetsz - érdemes kísérletezni, mert semmihez sem hasonlítható élmény a lakásban terjedő, friss kenyérillat.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció