Tálban sült szilvás pite: a cobbler elronthatatlan receptje
Most még friss gyümölcsből is elkészítheted ezt az omlós cobblert! Utána a befőtt is jó hozzá.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A gyümölcsös cobbler Amerikában nagy kedvenc. Abban tér el a jól megszokott pitéktől, hogy a sütőben alulra kerül a gyümölcs, arra pedig gombócok formájában a tészta. Lehetőleg minél gyorsabban dolgozd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. A szilva mellé egy alma is jól megfér, még finomabb lesz tőle a süti. Tejszínhabbal vagy fagyival mennyei.
Szilvás cobbler
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl tejszín
- 1 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 50 dkg szilva
- 1 db alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, szórd hozzá a csipet sót, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágynak találod, dolgozz még hozzá kevés lisztet.
A szilvákat magozd ki, vedd ketté, az almákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd a gyümölcsöket egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és az étkezési keményítővel.
Egy tepsit vagy piteformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és oszlasd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és helyezd a gyümölcs tetejére. Nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt szép pirosra.
A lédús szilva édes, ropogós morzsaréteg alatt is kitűnő.
Még több recept