Tálban sült szilvás pite: a cobbler elronthatatlan receptje
Most még friss gyümölcsből is elkészítheted ezt az omlós cobblert! Utána a befőtt is jó hozzá.

szilvas-cobbler-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös cobbler Amerikában nagy kedvenc. Abban tér el a jól megszokott pitéktől, hogy a sütőben alulra kerül a gyümölcs, arra pedig gombócok formájában a tészta. Lehetőleg minél gyorsabban dolgozd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. A szilva mellé egy alma is jól megfér, még finomabb lesz tőle a süti. Tejszínhabbal vagy fagyival mennyei. 

Szilvás cobbler

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 50 dkg szilva
  • 1 db alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, szórd hozzá a csipet sót, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágynak találod, dolgozz még hozzá kevés lisztet. 

A szilvákat magozd ki, vedd ketté, az almákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd a gyümölcsöket egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és az étkezési keményítővel.
Egy tepsit vagy piteformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és oszlasd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és helyezd a gyümölcs tetejére. Nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt szép pirosra.
A lédús szilva édes, ropogós morzsaréteg alatt is kitűnő. 

Ezt is szeretjük