Tálban sült szilvás pite: a cobbler elronthatatlan receptje
Most még friss gyümölcsből is elkészítheted ezt az omlós cobblert! Utána a befőtt is jó hozzá.

szilvas-cobbler-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös cobbler Amerikában nagy kedvenc. Abban tér el a jól megszokott pitéktől, hogy a sütőben alulra kerül a gyümölcs, arra pedig gombócok formájában a tészta. Lehetőleg minél gyorsabban dolgozd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. A szilva mellé egy alma is jól megfér, még finomabb lesz tőle a süti. Tejszínhabbal vagy fagyival mennyei. 

Szilvás cobbler

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 50 dkg szilva
  • 1 db alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, szórd hozzá a csipet sót, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a kétféle cukrot, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágynak találod, dolgozz még hozzá kevés lisztet. 

A szilvákat magozd ki, vedd ketté, az almákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rakd a gyümölcsöket egy tálba, keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és az étkezési keményítővel.
Egy tepsit vagy piteformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és oszlasd el benne a gyümölcsös keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és helyezd a gyümölcs tetejére. Nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt szép pirosra.
A lédús szilva édes, ropogós morzsaréteg alatt is kitűnő. 

Ezt is szeretjük