Szilvalekvárral töltött tekercsek: ezekre vigyázz a tészta készítésekor
A szilvalekvárral töltött tekercsek szinte azonnal szétolvadnak a szádban.

Szilvalekvárral töltött tekercsek: ezekre vigyázz a tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvalekvárral töltött tekercseket könnyű elkészíteni, nem kell keleszteni, mégis nagyon finomak, és több nap múlva is omlósak lesznek. Nem véletlenül kedvelte annyira a nagyi is. Ebbe a kiadós édességbe még tojás sem kell. Ha teheted, házi szilvalekvárral kend meg.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg tejföl
  • 12 dkg szilvalekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a kisebb darabokra vágott vajjal. Rakd hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejfölt, majd jól dolgozd össze. Rugalmas, puha tésztát kell kapnod. Ha nem elég lágy, rakj még hozzá tejfölt. Csomagold folpackba fóliába, és tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.
 

Sütés előtt oszd a tésztát hat kisebb cipóra, majd lisztezett felületen nyújtsd mindegyiket kör alakúra. Késsel vágd egyforma nagyságú cikkekre. Kanalazz mindegyik közepére lekvárt, és tekerd fel. A széleket kicsit nyomkodd meg, nehogy sütés közben kifolyjon belőle a lekvár. Óvatosan pakold a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor kezdenek a tekercsek pirulni, ki is veheted a sütőből. Még melegen szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló