Szilvalekvárral töltött tekercsek: ezekre vigyázz a tészta készítésekor
A szilvalekvárral töltött tekercsek szinte azonnal szétolvadnak a szádban.

Szilvalekvárral töltött tekercsek: ezekre vigyázz a tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvalekvárral töltött tekercseket könnyű elkészíteni, nem kell keleszteni, mégis nagyon finomak, és több nap múlva is omlósak lesznek. Nem véletlenül kedvelte annyira a nagyi is. Ebbe a kiadós édességbe még tojás sem kell. Ha teheted, házi szilvalekvárral kend meg.

Szilvalekvárral töltött tekercsek

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg tejföl
  • 12 dkg szilvalekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a kisebb darabokra vágott vajjal. Rakd hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejfölt, majd jól dolgozd össze. Rugalmas, puha tésztát kell kapnod. Ha nem elég lágy, rakj még hozzá tejfölt. Csomagold folpackba fóliába, és tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.
 

Sütés előtt oszd a tésztát hat kisebb cipóra, majd lisztezett felületen nyújtsd mindegyiket kör alakúra. Késsel vágd egyforma nagyságú cikkekre. Kanalazz mindegyik közepére lekvárt, és tekerd fel. A széleket kicsit nyomkodd meg, nehogy sütés közben kifolyjon belőle a lekvár. Óvatosan pakold a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor kezdenek a tekercsek pirulni, ki is veheted a sütőből. Még melegen szórd meg porcukorral.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük