A legfinomabb szilvalekváros bukta

Így lesz omlós és puha

Ne csak nosztalgiázz, süss te is olyan szilvalekváros buktát, mint egykor a nagyi!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazi hungarikumnak számító szilvalekváros buktáról szinte mindenkinek a gyermekkora jut eszébe. Ez még annál is finomabb, mint amilyet akkor ettél. Saját készítésű szilvalekvárral különösen jó.

Szilvalekváros bukta

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojássárga
  • 1 tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • lekvár
  • csipet só
  • 1 tojás a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Cukros, langyos tejben keverd el az élesztőt, hagyd 10-15 percig állni, míg szépen megemelkedik, a teteje pedig habos lesz. Rakd a lisztet, a tojássárgákat, az egész tojást, a vajat és a sót egy tálba, add hozzá a felfuttatott élesztőt, és dagassz lágy, hólyagos tésztát. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Majd takard le, és meleg helyen, közel egy óra alatt hagyd a duplájára kelni.

Utána borítsd a tésztát lisztezett felületre, gyúrd át egy kicsit, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Vágj hét centis négyzeteket, és mindegyikre rakj bőségesen lekvárt, majd egyesével hajtsd rá a tésztát mindkét oldalról. A végeket nyomkodd jól össze, különben kifolyik a töltelék. Sorakoztasd a tekercseket egy vajjal kikent tepsibe, majd ruhával takard le, és hagyd még 30 percig kelni. Ezalatt a tészta ismét szépen megemelkedik.

A megkelt buktákat egy felvert tojással kend le, hogy szép fényesek legyenek. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.

15857991 d67c638354590180472a548785cdbdf1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük