Régimódi szilvalekváros kifli zsírral készítve: villámgyorsan elfogy

A zamatos, sűrű szilvalekvárral töltött, omlós kiflikből csak sokat érdemes készíteni.

Szilvalekváros kifli receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha főztél már idén szilvalekvárt, vagy épp a napokban teszed el a téli adagot, teszteld is le rögtön, töltsd meg vele a kifliket. Ezzel a kelt tésztával könnyű bánni, a zsír rugalmasabbá, könnyen nyújthatóvá, omlóssá varázsolja. Képtelenség betelni vele, ráadásul napokig finom omlós marad.

Szilvalekváros kifli receptje

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 kis üveg lekvár

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá az egyik evőkanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várd meg, míg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, a maradék cukrot, és morzsold össze a zsírral. Ezt követően dolgozd hozzá a tojást, a felfutott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy, szórj még hozzá kevés lisztet. Formázz belőle cipót, és keleszd 30-40 percig.

Amikor a tészta a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, oszd hat-nyolc részre, és mindegyiket nyújtsd kör alakúra. Vágd fel egyforma nagyságú cikkekre. A szélesebb felükre kanalazz lekvárt, tekerd fel, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A kifliket kend le felvert tojással, és keleszd még 15-20 percig. Ezt követően told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld. 
Ha most fognál hozzá a szilvalekvár elkészítéséhez, próbáld ki a sütőben sült változatot.

Ezt is szeretjük