A zamatos, pikáns szilvaszósz, avagy a chutney kipróbált receptje
Az édeskés, savanykás, fűszerekkel teli chutney remekül illik a sült húsokhoz.

A zamatos, pikáns szilvaszósz, avagy a chutney kipróbált receptje
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A chutney az indiai konyha zöldségekből, gyümölcsökből készülő, jellegzetes szósza, melyhez jó sok fűszert használnak. Ha kipróbálod, te is rá fogsz szokni. Ha pedig már kóstoltad, biztos, hogy sokféle változatot főzöl. Ha igazán csípősen szereted, a chilit se hagyd ki belőle. Amennyiben hosszabb ideig tárolnád, rakd dunsztba az üvegeket. Szépen díszítve gasztroajándéknak is kitűnő. 

Szilva-chutney recept

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 40 dkg cukor
  • 3 db lilahagyma
  • 1 db fahéj
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 kávéskanál só
  • 1 dl vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db csillagánizs
  • kardamom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel. A szilvát mosd meg, a magját szedd ki, és vágd négy részre. Hevíts két evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Rakd hozzá a hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a szilvát, majd a fűszereket, a gyömbért, a szegfűszeget, a fahéjat, a cukrot, a csillagánizst, a kardamomot, a borsot és a sót. 
 

Főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik, ez körülbelül 45 perc. Közben többször kavard meg, nehogy leégjen. Végül öntsd hozzá a borecetet, és forrald össze pár perc alatt. Kóstolgasd, ha kell, rakj még hozzá fűszert. Kanalazd a kész chutney-t kisebb üvegekbe, és jól zárd le. Hűtőben tárold. 

Ezt is szeretjük