Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
Több napig friss marad a tészta
A szezámmagos-sajtos falatkák kívül ropogósak, belül pedig az olvadó sajttól fantasztikusan puhák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szezámmagos-sajtos falatkák könnyen függőséget okozhatnak. Még harmadnapra is finom puhák maradnak, ha addig el nem fogynak. A sajtkrémes mellett érdemes sonkás vagy tepertős töltelékkel is kipróbálni.

Szezámmagos-sajtos falatkák

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 kockacukor

Töltelék

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 1 tojás

Tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.
 

Ezt is szeretjük