Ropogós, szezámmagos sajtfalatok: így panírozd, hogy ne folyjon ki a sajt
A rántott sajt általában a kifőzdék menüjén van ott, és nem a menő éttermekén, pedig kis változtatással minőségi fogás is lehet.

A sajt az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában, a titka pedig az íze mellett abban rejlik, hogy rengeteg módon felhasználható. Isteni belőle a leves, készülhet belőle szósz, jól jön sós sütikbe és rakott ételek tetejére. Rántva is szívesen esszük, az elkészítésétől mégis sokan tartanak. A trappista, a füstölt sajt és a mozzarella is kitűnő választás bundázáshoz.
Szezámmagos sajtfalatok
Hozzávalók
- 50 dkg sajt
- 12 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 2 evőkanál szezámmag
- só
- bors
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot vágd vastag, medvesajt méretű háromszögekre, majd a cikkeket ízesítsd kevés borssal. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szórd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert és sóval elkevert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a szezámmag kerül.
Bundázd be a sajtot a szokásos módon arra ügyelve, hogy mindenhol befedje a panír. Ezt követően forgasd még egyszer a tojásba és a zsemlemorzsába. Ez a titok, hogy ne folyjon ki a sajt. Rakd bő, forró olajba, süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd csepegtesd le a papírtörlőn.
Ha szívesen kóstolsz rántott finomságokat, a rizskrokettet is feltétlenül próbáld ki!
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció