Ropogós, szezámmagos sajtfalatok: így panírozd, hogy ne folyjon ki a sajt
A rántott sajt általában a kifőzdék menüjén van ott, és nem a menő éttermekén, pedig kis változtatással minőségi fogás is lehet.

- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »
- Mindig nőiesek, elegánsak és kifogástalan a megjelenésük: 7 jól öltözött nő az uralkodócsaládokból »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A sajt az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában, a titka pedig az íze mellett abban rejlik, hogy rengeteg módon felhasználható. Isteni belőle a leves, készülhet belőle szósz, jól jön sós sütikbe és rakott ételek tetejére. Rántva is szívesen esszük, az elkészítésétől mégis sokan tartanak. A trappista, a füstölt sajt és a mozzarella is kitűnő választás bundázáshoz.
Szezámmagos sajtfalatok
Hozzávalók
- 50 dkg sajt
- 12 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 2 evőkanál szezámmag
- só
- bors
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot vágd vastag, medvesajt méretű háromszögekre, majd a cikkeket ízesítsd kevés borssal. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szórd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert és sóval elkevert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a szezámmag kerül.
Bundázd be a sajtot a szokásos módon arra ügyelve, hogy mindenhol befedje a panír. Ezt követően forgasd még egyszer a tojásba és a zsemlemorzsába. Ez a titok, hogy ne folyjon ki a sajt. Rakd bő, forró olajba, süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd csepegtesd le a papírtörlőn.
Ha szívesen kóstolsz rántott finomságokat, a rizskrokettet is feltétlenül próbáld ki!
Még több recept