Ropogós, szezámmagos sajtfalatok: így panírozd, hogy ne folyjon ki a sajt
A rántott sajt általában a kifőzdék menüjén van ott, és nem a menő éttermekén, pedig kis változtatással minőségi fogás is lehet.

szezammagos-sajtfalatok
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

A balerinacipő irtó nőies tud lenni, és kényelmes is: mutatjuk a legdivatosabb darabokat 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajt az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában, a titka pedig az íze mellett abban rejlik, hogy rengeteg módon felhasználható. Isteni belőle a leves, készülhet belőle szósz, jól jön sós sütikbe és rakott ételek tetejére. Rántva is szívesen esszük, az elkészítésétől mégis sokan tartanak. A trappista, a füstölt sajt és a mozzarella is kitűnő választás bundázáshoz.

Szezámmagos sajtfalatok

Hozzávalók:

  • 50 dkg sajt
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bors
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágd vastag, medvesajt méretű háromszögekre, majd a cikkeket ízesítsd kevés borssal. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szórd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert és sóval elkevert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a szezámmag kerül.

Bundázd be a sajtot a szokásos módon arra ügyelve, hogy mindenhol befedje a panír. Ezt követően forgasd még egyszer a tojásba és a zsemlemorzsába. Ez a titok, hogy ne folyjon ki a sajt. Rakd bő, forró olajba, süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd csepegtesd le a papírtörlőn. 

Ha szívesen kóstolsz rántott finomságokat, a rizskrokettet is feltétlenül próbáld ki!

Ezt is szeretjük