Ropogós, szezámmagos sajtfalatok: így panírozd, hogy ne folyjon ki a sajt

A rántott sajt általában a kifőzdék menüjén van ott, és nem a menő éttermekén, pedig kis változtatással minőségi fogás is lehet.

szezammagos-sajtfalatok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajt az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában, a titka pedig az íze mellett abban rejlik, hogy rengeteg módon felhasználható. Isteni belőle a leves, készülhet belőle szósz, jól jön sós sütikbe és rakott ételek tetejére. Rántva is szívesen esszük, az elkészítésétől mégis sokan tartanak. A trappista, a füstölt sajt és a mozzarella is kitűnő választás bundázáshoz.

Szezámmagos sajtfalatok

Hozzávalók

  • 50 dkg sajt
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bors
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágd vastag, medvesajt méretű háromszögekre, majd a cikkeket ízesítsd kevés borssal. Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szórd egy tálba a lisztet, egy másik edénybe a felvert és sóval elkevert tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa és a szezámmag kerül.

Bundázd be a sajtot a szokásos módon arra ügyelve, hogy mindenhol befedje a panír. Ezt követően forgasd még egyszer a tojásba és a zsemlemorzsába. Ez a titok, hogy ne folyjon ki a sajt. Rakd bő, forró olajba, süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd csepegtesd le a papírtörlőn. 

Ha szívesen kóstolsz rántott finomságokat, a rizskrokettet is feltétlenül próbáld ki!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük