Pihe-puha, chiamagos, citromos muffin: felesleges szénhidrát nélkül
A chiamagos puding után most a muffin hódít, ez a villámgyors citromos süti mennyei.

- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
A chiamag egészséges, semleges ízű és sokoldalúan felhasználható szuperélelmiszer. Számos ételt feldobhatsz vele, sütikbe is keverheted, az egyszerű citromos muffint nagyon különlegessé varázsolja. A joghurttól pedig még finomabb, puhább lesz a tészta. A simaliszt helyett válassz gluténmentes változatot, hogy még diétásabb legyen a süti.
Szénhidrátszegény citromos muffin
Hozzávalók 10 darabhoz
- 25 dkg zabliszt
- 10 dkg eritrit
- 2 dl joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 2 teáskanál chiamag
- 1 db tojás
- 1 db citrom
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverd el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Öntsd az olajat egy másik edénybe, add hozzá az eritritet és a vaníliakivonatot, a joghurtot, a citrom levét és reszelt héját, majd alaposan dolgozd össze. Mehet hozzá a tojás, azzal is keverd jól össze, majd több részletben adagold hozzá a száraz elegyet. Végül szórd hozzá a chiamagot.
Egy muffintepsibe rakj kapszlikat, és töltsd meg a mélyedéseket 3/4-ig a tésztával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld a sütit. Az egyik muffin közepébe szúrj tűt vagy kést, ha tisztán húzod ki, biztosan átsült.

Még több recept