Pillekönnyű, szedres túrógombóc

Nem esik szét, és nem lesz kemény

A tojáshabbal könnyített házi túrógombóc annyira zamatos, hogy nehéz lesz felülmúlni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a túrógombócot a közepébe rejtett gyümölcs teszi igazán különlegessé. Ha követed a receptet, nem győzöd majd bezsebelni a dicséreteket. Arra ügyelj, hogy ne tégy majd egyszerre túl sok gombócot a vízbe, inkább több részletben főzd ki.

Szedres túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg szeder
  • 7 evőkanál búzadara
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • fél citrom
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj
  • fahéjas porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A túrót egy villával jól nyomkodd meg, majd keverd össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával. A tojásfehérjét verd fel, és forgasd a túrós masszához. Takard le, és tedd legalább fél órára a hűtőbe. Közben hevíts kevés olajat, rakd hozzá a zsemlemorzsát, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd meg.

Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet forrni. A túróból nedves kézzel formázz gombócokat úgy, hogy a közepébe nyomkodj szedret. Rakd a vízbe, és kis lángon főzd. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, várj még egy-két percig. Utána szedd ki, csepegtesd le, majd forgasd a pirított zsemlemorzsába. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük