Szedres, tejszínes fagyi: gép nélkül is krémes és isteni
A házi fagyi utánozhatatlan. Ha ezt megkóstolod, a szedres lesz az új kedvenced.
Nagy melegben talán még a süteményeknél is jobban esik a gyümölcsös fagyi. Ha a szedres mellett döntesz, biztosan nem fogsz csalódni. Egyáltalán nem vagy hátrányban, ha nincs fagyigéped. A titok annyi, hogy magasabb zsírtartalmú tejszínt válassz, jól hűtsd le, és verd keményre. Úgy lesz igazán krémes a fagyi.
Szedres, tejszínes fagyi
Hozzávalók
- 30 dkg szeder
- 8 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A szedret alaposan mosd meg, rakd egy turmixgépbe, és turmixold krémesre, botmixert is használhatsz. Ha szeretnéd, passzírozd át, hogy ne kerüljenek magok a fagyiba. A tejszínt habosítsd a cukorral, a vaníliával, a citrom levével és reszelt héjával, majd forgasd hozzá a szedret.
Kanalazd a masszát egy zárható műanyag dobozba, és tedd a fagyasztóba. Óránként egyszer-kétszer kevergesd meg, amíg el nem kezd szilárdulni. Fogyasztás előtt 15-20 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben tudd adagolni.
Kár lenne kihagyni a könnyed, habos mézes, tejszínes fagyit is.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció