Gyönyörű szedres sütemény fehér csokis krémmel: jól megy hozzá a gyümölcsös szósz
Ez a fehér csokis-szedres sütemény egyszerre gyönyörű és nagyon finom.

A fehér csoki és a szeder ebben a süteményben is nagyon jól harmonizál egymással. Fagyasztott gyümölcsből egész évben elkészítheted. Az édes, mascarponés krémet zselés gyümölcsszósz koronázza meg.
Szedres-fehér csokis sütemény
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 1.2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0.5 citrom reszelt héja
A krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg fehér csoki
- 1 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló (elhagyható)
A gyümölcsszószhoz
- 50 dkg szeder
- 3 lapzselatin
- 2 dl méz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Először a gyümölcsszószt állítsd össze. A zselatinlapokat áztasd be. A szedret egy kis lábosban tedd fel főni a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Miután felforrt, kis lángon rotyogtasd nagyjából öt percig, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről, a megpuhult gyümölcsöt villával nyomkodd össze, keverd el a kinyomkodott zselatinlapokkal, és hagyd kihűlni. Közben még sűrűsödni fog.
A tésztához a vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a citromhéjjal, csorgasd hozzá az olvasztott vajat. A lisztet egy másik tálban keverd el a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Add a tojásos részhez, keverd jól el, végül lazítsd a tejföllel. A masszát egyengesd el egy tepsiben vagy tortaformában, és 170 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süsd készre. Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
A krémhez a fehér csokit olvaszd össze a tejszínnel, majd kanalazd hozzá mascarponét, és robotgéppel verd habosra. Ha túl hígnak találod, egy csomag habfixálót adhatsz hozzá. Felhasználásig tedd a hűtőbe, hogy összeálljon. Amikor a tészta kihűlt, egyengesd el a tetején a krémet, és oszd el rajta a szederszószt is.
A mascarpone semleges íze miatt sokféle édességhez használható fel: ehhez a Fekete-erdő tiramisuhoz is remekül megy.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Még több recept