Hideg, tejszínes szederkrémleves: tökéletes hűsítő kánikulai napokra
A könnyű, behűtött, tejszínes szederkrémleves a nyár egyik kedvence lehetne. Jót tesz neki, ha előre elkészíted.
Rengeteg gyümölcsnek van most a szezonja, így bőven tudsz miből válogatni, ha gyors, zamatos krémlevesre vágysz. A szeder önmagában is igazi vitaminbomba, kellemesen fanyar, így jólesik a kánikulában. A színe csodás, a tejszíntől selymes, a fűszerektől pedig még csábítóbb lesz.
Szederkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg szeder
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
A gyümölcsöt mosd meg jó alaposan, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, és passzírozd át kisebb lyukú szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Kezdd ismét főzni, majd, amikor felforr, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a szegfűszeget.
Dolgozd simára a tejszínt a keményítővel és egy merőkanál főzőlével, majd szép lassan, kevergetve csorgasd a levesbe. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Forrald össze pár perc alatt, és hűtsd ki. Érdemes három-négy órára berakni a hűtőbe, így az ízek is jól összeérnek. Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal vagy fagyival, esetleg mentával.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció