Kiadós serpenyős krumpli szalonnával: önmagában vagy köretként is fantasztikus
A szalonnás serpenyős krumpli köretnek is működik szárazabb húsok mellé, de akár önmagában, reszelt sajttal a tetején is kiadós.
![Szalonnás serpenyős krumpli](https://kep.index.hu/1/0/4500/45003/450033/45003370_7c5e2ddd801104b00da00add68b6d51d_wm.jpg)
Izgalmas köretet vagy egytálételt készíthetsz, ha szalonnás serpenyős krumplit teszel az asztalra. A szaftos fogás nagyon jól megy szárazabb húsételek, például egy roston sült csirkemell mellé, de ha sajtot olvasztasz a tetejére, önmagában is megállja a helyét.
Szalonnás serpenyős krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg kolozsvári szalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd félpuhára. Fajtától függően nagyjából 10-15 percre lesz ehhez szükséged. Közben a szalonnát szeleteld fel, és tepsiben süsd ki a zsírját. Ha kész van, szűrőlapáttal szedd ki. A kifőtt krumplit szűrd le, és tedd a szalonnazsírba. Sózd, borsozd, szórd meg fokhagymaporral, locsold meg olívaolajjal, és fedő alatt süsd ropogósra. Amikor kész, tedd bele vissza a szalonnakockákat, szórd meg reszelt sajttal, várd meg, amíg ráolvad a tetejére, és azonnal, frissen tálald.
Kolbászos lecsó
A lecsó a magyar konyha büszkesége, számtalan variációban készülhet, így sosem tud ráunni az ember.
ElolvasomMég több recept