Extra krémes rakott krumpli szalonnával sütve: így biztos, hogy nem szárad ki

A szalonnával rakott krumpli sok-sok tejföllel és a tetejére pirított sajttal felejthetetlen egytálétel.

Szalonnás rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott krumpli szalonnával rétegezve is mennyei fogás, amit gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek. Tegyél rá fehérborban melegített tejszín-tejföl keveréket, és szórd meg az egészet bőven reszelt sajttal!

Szalonnás rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, és hagyd kihűlni.

Közben a szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, öntsd fel borral, és forrald össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal. A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és helyezz belőle egy réteget a tepsi aljára. Erre kanalazd rá a szalonna, a tejszínes szósz és a reszelt sajt felét, önts rá egy keveset a szalonna kisült zsírjából is, majd újabb réteg krumpli, szalonna, szósz és sajt következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. A tetején sajt legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg az ízei jól összeérnek. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Sonkával is megpakolhatod a rakott krumplit.

Rakott krumpli sok sajttal és sonkával sütve: krémes besamelben fő a burgonya

A világ legkedveltebb hozzávalóiból készül ez a rakott burgonya, amely mellé friss zöldségekből készült saláta dukál.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük