Ropogós, szalonnás kelbimbó: amilyen egyszerű, olyan finom
Bár a serpenyőben sült kelbimbóhoz kerül szalonna, nem terheli meg a gyomrot.
Ez a kelbimbó egyik leggyorsabb és legjobb elkészítési módja. A fűszeres, szalonnás, sült zöldség egytálételként ugyanúgy megállja a helyét, mint különleges köretként. Friss és mirelit kelbimbót egyaránt használhatsz. A sajtot semmiképpen ne hagyd le róla.
Szalonnás kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg kelbimbó
- 10 dkg sajt
- 3 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl húsleves
- 1 darab vöröshagyma kisebb
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbókat pucold meg, a külső, fonnyadt leveleket és a torzsát távolítsd el. Ha túl nagyok, vágd ketté, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd hat-nyolc percig, majd szűrd és csepegtesd le.
Egy serpenyőben pirítsd meg a kis darabokra vágott szalonnát, dobd hozzá a kétféle hagymát, és dinszteld meg. Mehet rá az előfőzött kelbimbó, és jól forgasd össze. Öntsd hozzá a húslevest, sózd és borsozd ízlés szerint, majd süsd össze öt-tíz perc alatt. A végén szórd meg reszelt vagy kis darabokra vágott sajttal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció