Ropogós, szalonnás kelbimbó: amilyen egyszerű, olyan finom
Bár a serpenyőben sült kelbimbóhoz kerül szalonna, nem terheli meg a gyomrot.

Ropogós, szalonnás kelbimbó: amilyen egyszerű, olyan finom
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a kelbimbó egyik leggyorsabb és legjobb elkészítési módja. A fűszeres, szalonnás, sült zöldség egytálételként ugyanúgy megállja a helyét, mint különleges köretként. Friss és mirelit kelbimbót egyaránt használhatsz. A sajtot semmiképpen ne hagyd le róla.

Szalonnás kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sajt
  • 3 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves
  • 1 darab kisebb vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat pucold meg, a külső, fonnyadt leveleket és a torzsát távolítsd el. Ha túl nagyok, vágd ketté, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd hat-nyolc percig, majd szűrd és csepegtesd le.


Egy serpenyőben pirítsd meg a kis darabokra vágott szalonnát, dobd hozzá a kétféle hagymát, és dinszteld meg. Mehet rá az előfőzött kelbimbó, és jól forgasd össze. Öntsd hozzá a húslevest, sózd és borsozd ízlés szerint, majd süsd össze öt-tíz perc alatt. A végén szórd meg reszelt vagy kis darabokra vágott sajttal.

Ezt is szeretjük