Ropogós, szalonnás kelbimbó: amilyen egyszerű, olyan finom

Bár a serpenyőben sült kelbimbóhoz kerül szalonna, nem terheli meg a gyomrot.

Ropogós, szalonnás kelbimbó: amilyen egyszerű, olyan finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a kelbimbó egyik leggyorsabb és legjobb elkészítési módja. A fűszeres, szalonnás, sült zöldség egytálételként ugyanúgy megállja a helyét, mint különleges köretként. Friss és mirelit kelbimbót egyaránt használhatsz. A sajtot semmiképpen ne hagyd le róla.

Szalonnás kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sajt
  • 3 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves
  • 1 darab kisebb vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat pucold meg, a külső, fonnyadt leveleket és a torzsát távolítsd el. Ha túl nagyok, vágd ketté, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd hat-nyolc percig, majd szűrd és csepegtesd le.


Egy serpenyőben pirítsd meg a kis darabokra vágott szalonnát, dobd hozzá a kétféle hagymát, és dinszteld meg. Mehet rá az előfőzött kelbimbó, és jól forgasd össze. Öntsd hozzá a húslevest, sózd és borsozd ízlés szerint, majd süsd össze öt-tíz perc alatt. A végén szórd meg reszelt vagy kis darabokra vágott sajttal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük