Isteni szalonnás, káposztás rétes: így nem folyik ki a töltelék
A káposztás rétesnek a szalonna még finomabb ízt ad, ráadásul bolti tésztából is elkészítheted.

kaposztas-szalonnas-retes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak édes réteseket süss: a kellemesen fűszeres káposztás változat után is mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Bár a tésztát saját magad is készítheted, ha nem tudsz egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, használj boltit. Így jóval gyorsabban végzel, és a végeredményben sem fogsz csalódni. 

Szalonnás, káposztás rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
  • olaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát mosd meg, majd gyaluld le, sózd be, és pihentesd 15 percig. A szalonnát vágd apróra, és süsd a zsírjára egy serpenyőben, majd a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, rakd rá a káposztát, és kevergetve párold 30 percig. Amikor a káposzta összeesik, szórd meg a cukorral, és süsd addig, amíg kicsit karamellizálódik. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, forgasd hozzá a szalonnapörcöket, majd süsd össze pár perc alatt, és tedd félre hűlni. 
 

Rakj három réteslapot egy benedvesített konyharuhára, kend meg olajjal, majd a közepére halmozz a káposztából. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A többi lappal is hasonlóan járj el. A tetejét is kend meg olajjal, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd meg 190 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 
Az erdélyi paradicsomos káposztát is muszáj megkóstolnod! 

Ezt is szeretjük