Isteni szalonnás, káposztás rétes: így nem folyik ki a töltelék
A káposztás rétesnek a szalonna még finomabb ízt ad, ráadásul bolti tésztából is elkészítheted.

kaposztas-szalonnas-retes
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak édes réteseket süss: a kellemesen fűszeres káposztás változat után is mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Bár a tésztát saját magad is készítheted, ha nem tudsz egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, használj boltit. Így jóval gyorsabban végzel, és a végeredményben sem fogsz csalódni. 

Szalonnás, káposztás rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
  • olaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát mosd meg, majd gyaluld le, sózd be, és pihentesd 15 percig. A szalonnát vágd apróra, és süsd a zsírjára egy serpenyőben, majd a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, rakd rá a káposztát, és kevergetve párold 30 percig. Amikor a káposzta összeesik, szórd meg a cukorral, és süsd addig, amíg kicsit karamellizálódik. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, forgasd hozzá a szalonnapörcöket, majd süsd össze pár perc alatt, és tedd félre hűlni. 
 

Rakj három réteslapot egy benedvesített konyharuhára, kend meg olajjal, majd a közepére halmozz a káposztából. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A többi lappal is hasonlóan járj el. A tetejét is kend meg olajjal, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd meg 190 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 
Az erdélyi paradicsomos káposztát is muszáj megkóstolnod! 

Ezt is szeretjük