Isteni szalonnás, káposztás rétes: így nem folyik ki a töltelék
A káposztás rétesnek a szalonna még finomabb ízt ad, ráadásul bolti tésztából is elkészítheted.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ne csak édes réteseket süss: a kellemesen fűszeres káposztás változat után is mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Bár a tésztát saját magad is készítheted, ha nem tudsz egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, használj boltit. Így jóval gyorsabban végzel, és a végeredményben sem fogsz csalódni.
Szalonnás, káposztás rétes
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 10 dkg szalonna
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál kömény
- só
- bors
- olaj a kenéshez
Elkészítés:
A káposztát mosd meg, majd gyaluld le, sózd be, és pihentesd 15 percig. A szalonnát vágd apróra, és süsd a zsírjára egy serpenyőben, majd a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, rakd rá a káposztát, és kevergetve párold 30 percig. Amikor a káposzta összeesik, szórd meg a cukorral, és süsd addig, amíg kicsit karamellizálódik. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, forgasd hozzá a szalonnapörcöket, majd süsd össze pár perc alatt, és tedd félre hűlni.
Rakj három réteslapot egy benedvesített konyharuhára, kend meg olajjal, majd a közepére halmozz a káposztából. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A többi lappal is hasonlóan járj el. A tetejét is kend meg olajjal, és mehet az előmelegített sütőbe. Süsd meg 190 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből.
Az erdélyi paradicsomos káposztát is muszáj megkóstolnod!
Még több recept