Egyben sütött szaftos csirke plusz 6 töltött hús
Képek és receptek
Ha van időd és kedved, töltsd meg valamivel kedvenc húsféléidet, hogy még jobbak legyenek!

Dia

	Egyben sült töltött csirke	A szárnyasokból készíthető ételek száma végtelen, az egyik legjobb változat azonban vitán felül az egészben sütött, almás töltelékkel jó alaposan megpakolt csirke. Az édeskés töltelék a sós, szaftos hússal olyan párost alkot, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. Az egyszerűen elkészíthető fejedelmi lakoma receptjét itt találod.

Egyben sült töltött csirke

A szárnyasokból készíthető ételek száma végtelen, az egyik legjobb változat azonban vitán felül az egészben sütött, almás töltelékkel jó alaposan megpakolt csirke. Az édeskés töltelék a sós, szaftos hússal olyan párost alkot, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. Az egyszerűen elkészíthető fejedelmi lakoma receptjét itt találod.

Dia

	Töltött, rántott csirkecomb	A vasárnapi ebédek emblematikus fogása a rántott dobverő, azaz az alsócomb. Ha szeretnéd egy kicsit különlegesebbé varázsolni a megszokott és közkedvelt ételt, töltsd meg füstölt sajttal, esetleg májas töltelékkel, és úgy panírozd, majd süsd ki, hidd el, mindenki örülni fog neki! A sütésnél figyelj az olaj hőmérsékletére, ha túl forró, akkor kívül ugyan szép lesz a hús, de belül nyers marad. A sajtos változat receptjét itt találod.

Töltött, rántott csirkecomb

A vasárnapi ebédek emblematikus fogása a rántott dobverő, azaz az alsócomb. Ha szeretnéd egy kicsit különlegesebbé varázsolni a megszokott és közkedvelt ételt, töltsd meg füstölt sajttal, esetleg májas töltelékkel, és úgy panírozd, majd süsd ki, hidd el, mindenki örülni fog neki! A sütésnél figyelj az olaj hőmérsékletére, ha túl forró, akkor kívül ugyan szép lesz a hús, de belül nyers marad. A sajtos változat receptjét itt találod.

Dia

	Cordon bleu	Nincs étel, aminek a nevét ennyiszer értették félre és írták le rosszul, mint a jobb sorsra érdemes cordon bleu-ét. A legendás kék szalagról elnevezett frissen sült fogás akkor a legjobb, ha nem sajnálod belőle a minőségi alapanyagot, és tölteléknek jó sajtot és sonkát választasz. A fagyasztott változatokkal nem érdemes próbálkozni, ha cordon bleu-t szeretnél az asztalra varázsolni, akkor bizony neked kell elkészíteni. Ez a recept segít majd ebben.

Cordon bleu

Nincs étel, aminek a nevét ennyiszer értették félre és írták le rosszul, mint a jobb sorsra érdemes cordon bleu-ét. A legendás kék szalagról elnevezett frissen sült fogás akkor a legjobb, ha nem sajnálod belőle a minőségi alapanyagot, és tölteléknek jó sajtot és sonkát választasz. A fagyasztott változatokkal nem érdemes próbálkozni, ha cordon bleu-t szeretnél az asztalra varázsolni, akkor bizony neked kell elkészíteni. Ez a recept segít majd ebben.

Dia

	Göngyölt hús	A menzákon találkozik talán először az ember a göngyölt hús műfajával, aztán jobb esetben ez nem veszi el egy életre a kedvét ettől az egyébként szenzációsra készíthető fogástól. A változatosan készíthető ételt mindenki az ízlése szerint variálhatja és biztosan zamatosra, ízletesre sütheti. Négy különböző megoldást is találsz a göngyölt húsra itt!

Göngyölt hús

A menzákon találkozik talán először az ember a göngyölt hús műfajával, aztán jobb esetben ez nem veszi el egy életre a kedvét ettől az egyébként szenzációsra készíthető fogástól. A változatosan készíthető ételt mindenki az ízlése szerint variálhatja és biztosan zamatosra, ízletesre sütheti. Négy különböző megoldást is találsz a göngyölt húsra itt!

Dia

	Kijevi csirkemell	A cordon bleu után valószínűleg a második legkedveltebb töltött, rántott étel a Kárpát-medencében a kijevi csirkemell. A vajas-fokhagymás-zöldfűszeres töltelékkel megáldott finomságot idehaza szinte mindenhol kiegészítik némi sajtos töltelékkel is, annak ellenére, hogy az eredeti változatban szó sincs ilyesmiről. A sajtmentes klasszikus receptet itt találod.

Kijevi csirkemell

A cordon bleu után valószínűleg a második legkedveltebb töltött, rántott étel a Kárpát-medencében a kijevi csirkemell. A vajas-fokhagymás-zöldfűszeres töltelékkel megáldott finomságot idehaza szinte mindenhol kiegészítik némi sajtos töltelékkel is, annak ellenére, hogy az eredeti változatban szó sincs ilyesmiről. A sajtmentes klasszikus receptet itt találod.

Dia

	Kolbásszal töltött karaj	Minden töltött fogások legegyszerűbbike a kolbászos karaj, ami annak ellenére, hogy a társaihoz képest mindenképpen egyszerűen készíthető, zseniális fogás. Akkor lesz igazán finom, ha nem spórolsz a kolbásszal, és valami ízletes darabot töltesz bele. Ha jóban vagy a hentessel - ha nem, akkor is -, kérd meg, hogy szúrja fel a húst, így neked otthon már csak a sütőt kell bekapcsolnod. Az elronthatatlan receptet itt találod.

Kolbásszal töltött karaj

Minden töltött fogások legegyszerűbbike a kolbászos karaj, ami annak ellenére, hogy a társaihoz képest mindenképpen egyszerűen készíthető, zseniális fogás. Akkor lesz igazán finom, ha nem spórolsz a kolbásszal, és valami ízletes darabot töltesz bele. Ha jóban vagy a hentessel - ha nem, akkor is -, kérd meg, hogy szúrja fel a húst, így neked otthon már csak a sütőt kell bekapcsolnod. Az elronthatatlan receptet itt találod.

Dia


            	Sajttal és zöldfűszerekkel töltött sült pulyka
            	A pulyka húsa is arra lett kitalálva, hogy mindenféle földi jóval megtöltsd, és úgy süsd meg. Felgöngyölve kisütve, majd karikákra vágva igazán látványos fogás lesz, ami az ünnepi lakomák dísze lehet. Itt találod a sajttal töltött változat, itt pedig az aszalt szilvás verzió receptjét.

Sajttal és zöldfűszerekkel töltött sült pulyka

A pulyka húsa is arra lett kitalálva, hogy mindenféle földi jóval megtöltsd, és úgy süsd meg. Felgöngyölve kisütve, majd karikákra vágva igazán látványos fogás lesz, ami az ünnepi lakomák dísze lehet. Itt találod a sajttal töltött változat, itt pedig az aszalt szilvás verzió receptjét.

Blog.hu ajánló
Fotó: