Svéd húsgolyó barnamártással
Jobb, mint a bútoráruházban
Ez a svéd húsgolyó neked is nagy kedvenced lesz. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredeti svéd húsgolyókban borjú is van. Mivel az drága, az sem baj, ha csak marhahúst veszel. Barnamártással, áfonyalekvárral, főtt burgonyával különösen finom.

Hozzávalók 4 személyre:

A gombóchoz

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg vaj

A barnamártáshoz

  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • húsgolyók szaftja
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát keverd össze a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tejszínnel, a tojással, a mustárral, és fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Jól dolgozd össze a masszát, majd nedves kézzel formálj belőle dió nagyságú golyókat. Forró vajon, a serpenyőt állandóan rázogatva süsd szép pirosra a húst.

A barnamártáshoz egy habverővel keverd össze a  szójaszószt, a lisztet, a tejet, majd öntsd a kisütött húsgolyók szaftjához, add hozzá a pirospaprikát, és forrald össze. Ha kezd besűrűsödni a mártás, mehet bele a tejszín is. Közben folyamatosan kevergesd! Majd kóstold meg, és, ha szükséges, tégy még bele egy kis sót. Ezután már ne főzd. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítsd.

Blog.hu ajánló