Svéd húsgolyó barnamártással
Ez a svéd húsgolyó neked is nagy kedvenced lesz. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!
Az eredeti svéd húsgolyókban borjú is van. Mivel az drága, az sem baj, ha csak marhahúst veszel. Barnamártással, áfonyalekvárral, főtt burgonyával különösen finom.
Svéd húsgolyó
Hozzávalók 4 személyre
A gombóchoz
- 50 dkg darált marhahús
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 1 csipet szerecsendió
- 5 dkg vaj
A barnamártáshoz
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 dl szójaszósz
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- húsgolyók szaftja
- só
Elkészítés:
A zsemlemorzsát keverd össze a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tejszínnel, a tojással, a mustárral, és fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Jól dolgozd össze a masszát, majd nedves kézzel formálj belőle dió nagyságú golyókat. Forró vajon, a serpenyőt állandóan rázogatva süsd szép pirosra a húst.
A barnamártáshoz egy habverővel keverd össze a szójaszószt, a lisztet, a tejet, majd öntsd a kisütött húsgolyók szaftjához, add hozzá a pirospaprikát, és forrald össze. Ha kezd besűrűsödni a mártás, mehet bele a tejszín is. Közben folyamatosan kevergesd! Majd kóstold meg, és, ha szükséges, tégy még bele egy kis sót. Ezután már ne főzd. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítsd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció