Krémes svéd mandulatorta: így készítsd el otthon az ikeás kedvencet
A híres, mennyei svéd mandulatortából akkor is ehetsz, ha gluténmentes diétán vagy.

Krémes svéd mandulatorta: így készítsd el otthon az ikeás kedvencet
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem csak a bútoráruházban kaphatsz isteni mandulatortát. Már otthon is könnyedén megsütheted a méltán népszerű, kényeztető édességet. Ne lepődj meg, nem lesz túl magas, de az eredeti torta sem vastag. Hagyd állni legalább négy órát, hisz a krémtől sokat puhul a tészta. 

Svéd mandulatorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Az aljához

  • 18 dkg darált mandula
  • 12 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 db tojássárga
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A tetejére

  • 8 dkg mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a cukrot, majd több részletben a darált mandulát is. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt kisebb tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.  
 

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a tojássárgákat, a porcukrot és a keményítőt. Vízgőz felett, állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Ha az állaga olyan, mint a pudingé, húzd le a tűzről. Várj kicsit, míg hűl, majd részletekben dolgozd hozzá a vajat is.
 

Vágd ketté a tortát, kend meg a kihűlt krémmel, majd vond be vele a tetejét és az oldalát is. Végül szórd meg mandulaforgáccsal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a krém megdermedjen.

Ezt is szeretjük