Krémes svéd mandulatorta: így készítsd el otthon az ikeás kedvencet
A híres, mennyei svéd mandulatortából akkor is ehetsz, ha gluténmentes diétán vagy.

Krémes svéd mandulatorta: így készítsd el otthon az ikeás kedvencet
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Rákot diagnosztizáltak a 23 éves modellnél: ennek ellenére továbbra is keményen dolgozik »

A legröhejesebb farmernadrágok, amiket senkinek nem lenne szabad viselnie, mégis elterjedtek »

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem csak a bútoráruházban kaphatsz isteni mandulatortát. Már otthon is könnyedén megsütheted a méltán népszerű, kényeztető édességet. Ne lepődj meg, nem lesz túl magas, de az eredeti torta sem vastag. Hagyd állni legalább négy órát, hisz a krémtől sokat puhul a tészta. 

Svéd mandulatorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Az aljához

  • 18 dkg darált mandula
  • 12 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 5 db tojássárga
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A tetejére

  • 8 dkg mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a cukrot, majd több részletben a darált mandulát is. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt kisebb tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.  
 

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a tojássárgákat, a porcukrot és a keményítőt. Vízgőz felett, állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet. Ha az állaga olyan, mint a pudingé, húzd le a tűzről. Várj kicsit, míg hűl, majd részletekben dolgozd hozzá a vajat is.
 

Vágd ketté a tortát, kend meg a kihűlt krémmel, majd vond be vele a tetejét és az oldalát is. Végül szórd meg mandulaforgáccsal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy a krém megdermedjen.

Ezt is szeretjük