Pihepuha linzer svéd recept alapján: a hallongrottor egy csésze tea mellé különösen finom

A hallongrottor, vagyis a svéd linzer nem csupán édesség: egy életérzés.

Svéd linzer: hallongrottor
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A svédek büszkék a náluk ‘fika’ néven emlegetett kávészünetükre, amikor egy csésze forró ital és valamilyen finom sütemény mellett élnek társasági életet a barátaikkal és a munkatársaikkal. Ennek az eseménynek az elmaradhatatlan része a hallongrottor nevű svéd linzer. Ha egyszer elkészíted, te is rájössz, hogy tényleg sokat segít a boldogság fenntartásában.

Svéd linzer: hallongrottor

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kétféle cukrot morzsold el kézzel vagy robotgéppel. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót, és kanállal vagy a robotgép legalacsonyabb fokozatát használva adagold a vajas részhez. Könnyen gyúrható állagúnak kell lennie, ha túl ragacsos, egy evőkanál lisztet adhatsz még hozzá. Formázz belőle 15 golyót, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A hüvelykujjaddal vájj mindegyikbe egy mélyedést, és töltsd meg egy-egy kiskanál málnalekvárral. Told 200 fokos sütőbe 10-12 percre. Amint a széle elkezd pirulni, készen van.

 

Mennyei márványos kuglóf: kevert tésztás süteményt mutatunk

A varázslatos kuglóf a különleges mintázatának köszönheti a nevét. Lágyan fonódik össze benne az omlós és puha, kétféle színű tészta, amely klasszikus kuglófsütő formában ölt végül testet.

Elolvasom

Kép: ALLEKO / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük