Svéd gombasaláta sűrű paradicsomos mártásban: előételnek vagy uzsonnára is tökéletes

A sűrű, paradicsomos mártással tálalt svéd gombasaláta jól behűtve a legfinomabb.

Svéd gombasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A svéd gombasaláta egy nagyon kevés munkával, egyszerűen készíthető hidegkonyhai fogás, amelyet tálalhatsz a vendégeidnek előételként, vagy magadnak uzsonnára, vacsorára egy szelet pirítóssal. A svédekhez valószínűleg kevés köze van, de ettől még nem lesz kevésbé finom.

Svéd gombasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 40 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát és a hagymát szeleteld fel. A hagymát párold üvegesre olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és pirítsd le. A megpirított gombához keverd hozzá a sűrített paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, szórd meg kakukkfűvel, cukorral, ha szükségesnek érzed, még sózd és borsozd utána, és tedd bele a babérlevelet. Lefedve, kis lángon gyöngyöztesd húsz percig. A végén keverd el a citromlével. Tálalás előtt legalább egy órára tedd a hűtőbe.

 

Gombás melegszendvics metélőhagymával: rögtön dupla adaggal készítsd

Krémsajt, gomba és metélőhagyma keverékéből készül a csodás melegszendvicskrém, ami szó szerint eteti magát, olyan finom!

Elolvasom

Kép: Botos Claudia / Sóbors

Ezt is szeretjük