Mennyei sütőtökös rétes vastag töltelékkel: bolti tésztából gyorsan elkészül
A rétes töltelékét bátran variálhatod. Feltétlenül kóstold meg az időszak kedvencét, a zamatos, illatos, sütőtökös változatot is!
A réteskészítés sem jelent feltétlenül többórás konyhai elfoglaltságot, csak használj bolti tésztát. A túrós, a meggyes mellett adj esélyt új variációnak is: a tökös is mennyei, főleg fahéjjal és szegfűszeggel megbolondítva. Érdemes búzadarával vagy zsemlemorzsával megszórni, hogy ne ázzon el a tészta.
Sütőtökös rétes
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 1 csomag réteslap
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál búzadara
- 2 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- tojás a kenéshez
- narancslé
Elkészítés:
A sütőtököt pucold meg, magozd ki, mosd meg, és reszeld le. Tedd egy kis lábosba, öntsd hozzá a narancslevet, és ízesítsd cukorral, fahéjjal, gyömbérrel. Kis lángon párold öt-tíz percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj hozzá még fűszert.
Egy konyharuhát locsolj meg kevés vízzel, és fektess rá három réteslapot. A hozzád közelebb eső szélére halmozd a tököt, szórd meg búzadarával. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét felvert tojással, majd rakd olajjal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd 20 perc alatt szép pirosra.
A banánkenyér is finomabb lesz, ha a tésztába csempészel sütőtököt is. Sokáig puha marad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció