Pillekönnyű sütőtökös muffin mogyoróval megbolondítva: maradék sült tökből is tökéletes
Mennyei desszertet állíthatsz össze a narancssárga zöldségből - a mogyorós, sütőtökös muffin egyszerűen ellenállhatatlan.
![Pillekönnyű sütőtökös muffin mogyoróval megbolondítva: maradék sült tökből is tökéletes](https://kep.index.hu/1/0/4064/40646/406463/40646323_7a12734dd7741cb0eb076d4eab50f259_wm.jpg)
A sütőtököt érdemes minél változatosabban elkészíteni a szezonjában. Muffinba töltve is ellenállhatatlan ez a vitamindús zöldség, főleg, ha mogyoróval és sok-sok fűszerrel dobod fel, így az illata már sütés közben átjárja a lakást.
Sütőtökös, mogyorós muffin
Hozzávalók
- 40 dkg sült tök héj nélkül mérve
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált törökmogyoró
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1.2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 0.5 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 0.5 mokkáskanál szerecsendió
Elkészítés:
A tököt süsd meg, utána villával, vagy ha szükséges, turmixgépben pürésítsd. A török mogyorót daráld le késes aprítógépben, és száraz serpenyőben kevergetve pirítsd meg. A lisztet szitáld át, majd keverd össze a darált mogyoróval, a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tökpürét, az olajat, végül a lisztes keveréket. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd kanalazd papírral kibélelt muffintepsibe, és süsd őket aranybarnára.
A muffin sós változatban teljes értékű főétel lehet - kolbásszal és sajttal sütve például bárki jóllakik vele.
- muffin
- sütemény
- szegfűszeg
- gyömbér
- sütőtök
- sütőtökös muffin
- törökmogyoró
- mogyorós-sütőtökös muffin
- Recept